HYCOM levert hydraulische power pack voor assembly lijn in container

Bij hydraulische systemen voor vliegtuig onderhoud is het niet altijd mogelijk om de hydraulische pompeenheid en accessoires in een kelder te plaatsen. Voor deze situaties heeft Hycom een ​​”stand-alone” eenheid ontwikkeld op basis van een container.

De container heeft een lengte van 11 meter en is 3,20 meter breed en hoog. Deze metingen zijn gebaseerd op een maxiamale capaciteit van 600 liter per minuut bij 275 bar.

Dit systeem is modulair, zodat uitbreiding gemakkelijk kan worden gerealiseerd. De container is ook uitgerust met een HIB-koelsysteem van HYDAC. Het systeem is volledig zelfvoorzienend zodat het ook naar andere locaties kan worden overgebracht. Qua aansluiting is het enige wat nodig is een aansluitkabel voor in dit geval de 400V-50Hz voeding.

In 2017 heeft Hycom één systeem in gebruik genomen voor een assemblagelijn voor vliegtuigen in Duitsland. In 2018 zullen er nog 2 volgen.

De HYCOM HPU communiceert met besturingsstations die zijn geplaatst bij de assemblage stations van het vliegtuig. De stations kunnen in volautomatische modus werken: vullen, drainen, spoelen,  interne lekkage tests, RAT-test en overige hydraulische controles aan het vliegtuig.