Junior engineer elektrificering testunit bij HYCOM Apeldoorn
met opleiding bij Universiteit Twente

Werken aan een nieuwe testunit voor vliegtuigfabrikanten wereldwijd en een fantastische kans om te leren van de top in hydraulische systemen.

Beschik jij over een technische master? Wil jij betrokken zijn bij de energietransitie? En ben je nieuwsgierig naar de wereld van luchtvaart?

HYCOM in Apeldoorn biedt een positie als junior engineer elektrificering testunit in de provincie Gelderland of Twente (regio Apeldoorn – Arnhem – Zwolle – Enschede) voor tenminste twee jaar ínclusief een opleiding tot Professional Doctorate in Engineering, met een focus op Maintenance, bij de Universiteit Twente.

Functie:

Als erkend leverancier van hydraulische testapparatuur staat HYCOM in de onderhoudshandboeken van vliegtuigfabrikanten, zoals Boeing en Airbus. Luchtvaart- en onderhoudsmaatschappijen maken gebruik van HYCOM systemen, maar HYCOM reviseert ook de testsystemen voor militaire vliegtuigen zoals de F16. Door de uitgebreide reeks aan aviation tools heeft HYCOM voor vrijwel elk type vliegtuig of helikopter de juiste testunit.

HYCOM heeft een serie mobiele testunits met een capaciteit tussen 4 en 65 US gallons per minuut. Ze bezitten unieke, geavanceerde eigenschappen dankzij de toepassing van software in combinatie met slimme hydraulische toepassingen.  De testunits worden ingezet om bijvoorbeeld de flaps en het landingsgestel te testen, maar meerdere testen worden met deze units verzorgd. Ook heeft HYCOM ruime ervaring met hydraulische testbanken die opgesteld zijn in de hangaar als vaste opstelling.

De aandrijving van de mobiele testunits wordt verzorgd door een dieselmotor of een elektromotor.  Gezien de behoefte aan groene energie groeit de wens om een volledig elektrische testunit op de markt te introduceren. Binnen de termijn van twee jaar ga je aan de slag met een analyse van de mogelijkheden, het maken van een ontwerp en het bouwen en testen van het prototype. De kennis die jij ontwikkelt, zal ook breder getrokken worden in het kader van toepassingen binnen projecten van HYCOM en HYDAC, om de technologie en energie-efficiency aan te passen.

Je start jouw baan bij HYCOM met een duidelijke ontwerpopdracht voor de komende twee jaar. Je wordt ondersteund met een onderwijsprogramma dat plaatsvindt op de Universiteit Twente.

Meer informatie over de inhoud van het Maintenance PDEng-programma vind je hier: https://www.utwente.nl/en/education/tgs/prospective-candidates/pdeng/programmes/maintenance/

Aanbod:

Het betreft een fulltime positie waarbij je twee dagen per week werkzaam bent bij HYCOM in Apeldoorn en op de overige dagen onderwijs volgt bij de Universiteit Twente in Enschede. Er wordt een onderwijsprogramma aangeboden passend bij de ontwerpopdracht. Je wordt bovendien begeleid door een hoogleraar van de Universiteit Twente. Bij HYCOM werk je nauw samen met de hydraulic system engineer, mechanical engineer en sales engineer, om samen tot de beste oplossing te komen. HYCOM staat bekend om haar expertise, snelheid en flexibiliteit.

Het aanbod is een positie voor tenminste twee jaar:

  • Aantrekkelijk, marktconform salaris;
  • Een gefinancierde PDEng-opleiding aan de UT;
  • 8% vakantietoeslag;
  • 25 vakantiedagen;
  • Registratie als technologisch ontwerper bij het KIVI.

Na het succesvol afronden van het PDEng-programma ontvang je de PDEng-graad. Je wordt als technologisch ontwerper geregistreerd in het Nederlands register KIVI, het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs.

Functie eisen:

  • Je hebt een afgeronde master (HBO of WO), bijvoorbeeld in de richting van Mechanical Engineering of Electrical Engineering, of een vergelijkbare studierichting.
  • Je kunt zowel goed communiceren met mensen op de werkvloer en bij de klant, als met jouw begeleider van de Universiteit.
  • Je vindt het leuk om te werken aan een multidisciplinaire opdracht, waarbij je te maken hebt met meerdere aspecten die van toepassing zijn bij de afweging hoe kansrijk een ontwerp is. Denk aan de klantbehoefte, de mogelijkheden van het product, de kosten om het ontwerp in productie te nemen en de tijd die nodig is voor productie.
  • Je vindt het leuk om een analyse te maken van de wensen en uitdagingen, een ontwerp te presenteren voor het elektrificeren van een testunit en dit prototype ook te bouwen en te testen.
  • Het is een pré als je de Nederlandse taal beheerst.

Solliciteren?

Gebruik onderstaand formulier en stuur jouw CV en motivatiebrief vóór 19 maart 2021 aan Remco Marchal, manager Engineering van HYCOM.

Organisatie:

Veilig en betrouwbaar vliegverkeer vereist nauwkeurig onderhoud van vliegtuigen. HYCOM is een erkend en gecertificeerd leverancier van hydraulische testapparatuur voor hoogwaardig en efficiënt onderhoud. Wereldwijd levert HYCOM testapparatuur aan vooraanstaande vlieg- en onderhoudsmaatschappijen en vliegtuigfabrikanten. Dit varieert van mobiele testunits tot ingebouwde hangaarsystemen, componenten, testbanken en algemene testapparatuur; bijvoorbeeld voor systemen die tijdens noodsituaties hun werk moeten doen.

Sinds januari 2013 is HYCOM onderdeel van HYDAC, met zeven vestigingen in Nederland en ruim 300 medewerkers. HYDAC is actief in de branches offshore en wind, scheepsbouw en bagger, olie en gas, industrie, civiele werken en luchtvaartindustrie.

Makkelijk online solliciteren!

Gebruik het formulier

Gebruik dit veld voor vragen/ opmerkingen.

Bedrijfsprofiel

Veilig en betrouwbaar vliegverkeer vereist nauwkeurig onderhoud van vliegtuigen.
HYCOM is een erkend en gecertificeerd leverancier van hydraulische testapparatuur voor hoogwaardig en efficiënt onderhoud. Wereldwijd levert HYCOM testapparatuur aan vooraanstaande vlieg- en onderhoudsmaatschappijen en vliegtuigfabrikanten. Dit varieert van mobiele testunits tot ingebouwde hangaarsystemen, componenten, testbanken en algemene testapparatuur; bijvoorbeeld voor systemen die tijdens noodsituaties hun werk moeten doen.

HYCOM is een onderdeel van HYDAC B.V., welke is opgericht in 1993, als onderdeel van de HYDAC International GmbH. Na de acquisitie van Hycom B.V. in Apeldoorn in 2013, telt de organisatie inmiddels ruim 200 medewerkers in Nederland. Het hoofdkantoor van HYDAC B.V. is gevestigd in Helmond met nevenvestigingen in Drachten, Dordrecht, IJmuiden, Apeldoorn en Enschede.

HYDAC is met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd een toonaangevende producent van hydraulische componenten, subsystemen en systemen die worden toegepast in mobiele en stationaire installaties in veel verschillende branches.

Het bedrijf combineert haar brede productfolio met meer dan 55-jaar ervaring in ontwikkeling, fabricage, verkoop en service om de meest uitdagende problemen op te lossen. HYDAC heeft wereldwijd 50 eigen buitenlandse vestigingen, ieder met een sterke lokale focus. Ondanks deze bedrijfsomvang is HYDAC nog steeds een familiebedrijf, met een unieke klantfocus.

Acquisitie wordt NIET op prijs gesteld

Meer informatie over deze functie

Alberto Martinetti
Universitair docent Maintenance, Universiteit Twente
T. 06-46271745
E. a.martinetti@utwente.nl

Remco Marchal
Manager Engineering HYCOM
T. 06-22156821
E. marchal@hycom.nl