Vacature – Junior Tekenaar/ Constructeur – Apeldoorn

Voor de schoolverlater!
Wil jij bijdragen aan het versterken en vernieuwen van de Afsluitdijk, de verbreding van het Panamakanaal, aan het ‘up to date maken’ van de Eemscentrale of aan het bouwen van een windmolenpark op zee..?
Solliciteer dan naar de functie van Junior Tekenaar / Constructeur!

Voor de HYDAC vestiging in Apeldoorn: HYCOM, zijn wij op zoek naar technische mbo-schoolverlaters, die we intern opleiden tot Tekenaar/Constructeur.

Functieomschrijving

In de functie Junior Tekenaar/Constructeur binnen de afdeling Engineering werk je onder leiding van een Lead Engineer WTB/Hydrauliek projecten uit.

Vanaf het P&ID wordt het mechanische ontwerp gemaakt. Veelal bevat dit hydraulische power units, waar je pomp/motorsets, kleppenblokken, frame’s, lekbakken en piping deels ontwerpt, plaatst en/of uitwerkt tot productiepakketten.

Over de afdeling lopen per jaar een aantal grotere langlopende projecten alsook een aantal projecten die een veel kortere doorlooptijd hebben. Vaak ben je betrokken bij meerdere projecten tegelijk en je vindt het leuk om te kunnen schakelen binnen je werkzaamheden.

Wat vragen wij:

 • Je bent een technische MBO-er, ervaring niet vereist wel bij voorkeur  stage-ervaring met een engineeringsafdeling bij voorkeur SolidWorks
 • Je hebt affiniteit met ontwerpen
 • Je hebt een breed technisch inzicht
 • Je bent praktisch en leergierig ingesteld
 • Stressbestendig, flexibel en in staat je aandacht te verdelen over meerdere projecten;
 • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift;
 • Je beheerst ook de Engelse taal goed

Wat bieden wij:

 • Een uitdagende en zeer afwisselende baan in een klein, zeer gedreven team bij de marktleider in hoog-dynamische en complexe hydraulische installatie.
 • Je krijgt volop kansen jezelf te groeien naar een volwaardig Tekenaar/Constructeur.  
 • De organisatie is volop in ontwikkeling en wereldwijd krijg je er ruim 10.000 collega’s bij.
 • Volop ruimte en mogelijkheden om je werk zelfstandig in te richten.
 • Uiteraard hoort hier een prima salaris bij.
 • Twee keer per week vers gemaakte soep ‘van de baas’

Bedrijfsprofiel HYCOM:

HYCOM is onderdeel van HYDAC en is wereldwijd de toonaangevende specialist in complete hydraulische systemen. We combineren kracht, innovatie en flexibiliteit met een compleet dienstenpakket: van ontwerp, fabricage en montage tot distributie en service. Wereldwijd vertrouwen opdrachtgevers op Hycom; in de industrie, offshore, scheeps- en baggerbouw, voor civiele werken en bij vliegtuigonderhoud.

Makkelijk online solliciteren!

Gebruik het formulier

Maak nu je keuze waarom je solliciteert.
(meerdere opties mogelijk)

Toe aan een nieuwe uitdagingIk wil na mijn studie meteen goed beginnenIk ben de technische topper die jullie zoekenVerkopen is wat ik heel goed kanIk wil gewoon heel veel geld gaan verdienenIk wil eindelijk werken in een team met toffe collega'sIk wil nu echt een keer kunnen doorgroeienIk ben afgestudeerd maar wil eigenlijk nog veel meer leren.Ik wil niet elke dag aan de zelfde machine sleutelenIk wil bij de 'wereldspeler op gebied van technische innovatie werkenOmdat je klaar bent met je OV en wel eens een auto van de zaak wilt rijdenOmdat je iets kan brengen wat wij nog niet kennen

Gebruik dit veld voor vragen/ opmerkingen.

Bedrijfsprofiel

HYDAC B.V., opgericht in 1993, is onderdeel van de HYDAC International GmbH. Na de acquisitie van Hycom B.V. in Apeldoorn eind 2012 en Elma BV in 2019, telt de organisatie inmiddels ruim 300 medewerkers in Nederland. Het hoofdkantoor van HYDAC B.V. is gevestigd in Helmond met nevenvestigingen in Drachten, Dordrecht, IJmuiden, Apeldoorn, Enschede en Soesterberg.

HYDAC is met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd een toonaangevende producent van hydraulische componenten, subsystemen en systemen die worden toegepast in mobiele en stationaire installaties in veel verschillende branches.

Het bedrijf combineert haar brede productfolio met meer dan 55-jaar ervaring in ontwikkeling, fabricage, verkoop en service om de meest uitdagende problemen op te lossen. HYDAC heeft wereldwijd 50 eigen buitenlandse vestigingen, ieder met een sterke lokale focus. Ondanks deze bedrijfsomvang is HYDAC nog steeds een familiebedrijf, met een unieke klantfocus.

Acquisitie wordt NIET op prijs gesteld

Meer informatie over deze functie

Elly Ostolski | HR Manager HYDAC B.V.
Telefoon 0880 597033
elly.ostolski@hydac.com