Vacature – Junior Mechanical Engineer – Apeldoorn

Voor HYCOM in Apeldoorn, dochteronderneming van HYDAC, zijn wij op zoek naar een Junior Mechanical Engineer.

Als Juniro Mechanical Engineer bij Hycom maak je zelfstandig ontwerpen (basic & detail design) voor frames, reservoirs, manifolds, piping en diverse algemene machinebouw en hydrauliek onderdelen.

Wat ga je doen:

Je gaat aan de slag met de P&ID, dit vertaal je naar een technisch concept in 3D hierna ga je zelf de sterkte berekeningen (FEM) maken en werk je het 3D concept verder uit tot een detail design (2D). Je stelt stuklijsten op, vraagt offertes op bij leveranciers en selecteert de benodigde componenten. Ten alle tijden zorg je ervoor dat de collega’s van de productie en commissioning maar ook de toeleveranciers precies weten wat er ontworpen is en wat zij moeten bouwen. Je hebt een scherp oog voor de maak-en produceerbaarheid, de onderhoudsvriendelijkheid, materiaalkeuze én uiteraard het kostenaspect.

Je werkt gedurende het hele traject nauw samen met de collega’s van mechanical & system engineering en de service & commissioning engineers die jouw technische expertise nodig hebben in het veld. Daarnaast schakel je geregeld met de projectmanagers, bijvoorbeeld voor het vertalen van meerwerk naar prijs- en levertijd consequenties.

Je rapporteert aan de Manager Engineering, de lijnen binnen Hycom zijn kort en informeel wat ervoor zorgt dat je snel kunt schakelen en gemakkelijk nieuwe ideeën aan kunt dragen.  

Of het nu installaties zijn voor vliegtuigen of windmolenparken, geen opdracht is het zelfde.

Sander Brink | Mechanical Engineer

Wat zoeken wij;

 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau en een afgeronde technische opleiding (werktuigbouw)
 • Je hebt een goede beheersing van 2D en 3D CAD-toepassingen. Ervaring met Solid Works is een pré
 • Iemand die bekend is met het toepassen van vorm- en plaats toleranties, ruwheden en lasaanduidingen functionele maatvoering
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden (Nederlands én Engels)
 • Je bent een teamplayer, pro-actief en je denkt graag mee over verbeteringen

Wat bieden we jou:

 • Een afwisselende en uitdagende functie, voor een internationale organisatie
 • Informele open en directe cultuur
 • Technisch hoogwaardige producten
 • Goede ontwikkelings- én doorgroeimogelijkheden
 • Een uitstekend salaris
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden  

Makkelijk online solliciteren!

Gebruik het formulier

Maak nu je keuze waarom je solliciteert.
(meerdere opties mogelijk)

Toe aan een nieuwe uitdagingIk ben de technische topper die jullie zoekenIk wil gewoon heel veel geld gaan verdienenIk wil eindelijk werken in een team met toffe collega'sIk wil nu echt een keer kunnen doorgroeienIk ben afgestudeerd maar wil eigenlijk nog veel meer leren.Ik wil niet elke dag aan de zelfde machine sleutelenIk wil bij de 'wereldspeler op gebied van technische innovatie werkenOmdat je klaar bent met je OV en wel eens een auto van de zaak wilt rijdenOmdat je iets kan brengen wat wij nog niet kennen

Gebruik dit veld voor vragen/ opmerkingen.

Bedrijfsprofiel

HYDAC B.V., opgericht in 1993, is onderdeel van de HYDAC International GmbH. Na de acquisitie van Hycom B.V. in Apeldoorn eind 2012 en Elma BV in 2019, telt de organisatie inmiddels ruim 300 medewerkers in Nederland. Het hoofdkantoor van HYDAC B.V. is gevestigd in Helmond met nevenvestigingen in Drachten, Dordrecht, IJmuiden, Apeldoorn, Enschede en Soesterberg.

HYDAC is met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd een toonaangevende producent van hydraulische componenten, subsystemen en systemen die worden toegepast in mobiele en stationaire installaties in veel verschillende branches.

Het bedrijf combineert haar brede productfolio met meer dan 55-jaar ervaring in ontwikkeling, fabricage, verkoop en service om de meest uitdagende problemen op te lossen. HYDAC heeft wereldwijd 50 eigen buitenlandse vestigingen, ieder met een sterke lokale focus. Ondanks deze bedrijfsomvang is HYDAC nog steeds een familiebedrijf, met een unieke klantfocus.

Acquisitie wordt NIET op prijs gesteld

Meer informatie over deze functie

Elly Ostolski | HR Manager HYDAC B.V.
Telefoon 0880 597033
elly.ostolski@hydac.com