Vacature – Senior Project Engineer – Enschede

Ter uitbreiding van het team van de HYDAC vestiging in Enschede, HydroDynamics, zijn wij op zoek naar een Senior Project Engineer.

Wat mag je van de functie verwachten

 • Je bent werkzaam binnen een technisch team waarbij je direct contact hebt met andere afdelingen, klanten en leveranciers;
 • Het bespreken en analyseren van de klantspecificaties in samenwerkingen met collega’s van de afdeling engineering;
 • Vanuit een integrale benadering bezig houden met het ontwerpen van hydraulische systemen en het bedenken van (innovatieve) ontwerp-oplossingen.
 • Ondersteuning bieden aan alle relevante disciplines en werkzaamheden bij technische vraagstukken horende bij de afdeling engineering.
 • Het ontwerpen van (sub)-assemblees voor klant specifieke oplossingen.
 • Bewaken van de planning en de voortgang van de uit te voeren werkzaamheden.
 • Het toetsen en controleren van het ontwerp op het voldoen aan de gestelde specificaties.
 • Door de diversiteit aan opdrachtgevers zijn je werkzaamheden een uitdagende mix van projecten en niveaus.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift is een must

Wij vragen

 • Als Senior Project Engineer ben je in het bezit van een hbo-diploma in de richting Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Engineering of Elektrotechniek; óf een vergelijkbaar/ aantoonbaar werk en denk niveau.
 • Enkele jaren relevante werkervaring in een technische richting; Naast de Nederlandse taal, beheers je ook de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Beheersing van de Duitse taal is een pre. Je hebt een interesse in machinebouw, techniek, voertuigtechniek.
 • Affiniteit met of kennis van hydraulische systemen is een pre.
 • Een pre is als je woonachtig bent in Enschede of de directe omgeving voor werkzaamheden bij de vestiging Enschede.

Wij kunnen wij je bieden

 • Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een inspirerende werkomgeving bij een technologiebedrijf dat tot de wereldtop behoort binnen haar marktsegment
 • Werken bij een internationaal bedrijf waarbij het afreizen naar buitenlandse vestigingen en/of klanten tot de mogelijkheden hoort
 • Samenwerken met ambitieuze en enthousiaste collega’s
 • Grote kansen voor je persoonlijke ontwikkeling
 • Twee keer per week vers gemaakte soep ‘van de baas’

Over Hydrodynamics
HydroDynamics BV is een internationaal opererende jonge dynamische onderneming gevestigd te Enschede. Door ons specialisme in het ontwerpen en bouwen van geavanceerde hydraulische aandrijvingen met bijbehorende besturingssystemen zijn wij in staat voor uw project het juiste innovatieve product of systeem te bedenken. U kunt bij ons terecht voor complete hydraulische systemen en voor diesel power packs. Staat u voor een hydraulische uitdaging dan bent u bij ons ook aan het juiste adres.
HydroDynamics BV waarborgt de meest optimale oplossing voor uw hydraulisch probleem of u nu een systeem nodig heeft voor een fabriek, aan boord van een baggerschip of op een booreiland.

HydroDynamics BV is opgericht in 2012 en maakt deel uit van de Hydac Groep.
Hydac International is met wereldwijd meer dan 10.000 medewerkers een toonaangevend producent van fluid technologie, hydraulische en elektronische apparatuur. Een breed scala aan producten, gecombineerd met onze expertise in ontwikkeling, productie en service maakt het hierdoor mogelijk onze klanten wereldwijd te bedienen.

Als onderdeel van de Hydac groep heeft HydroDynamics BV een wereldwijde toegang tot een service- en toeleveringsnetwerk voor de bouw van haar systemen.

Makkelijk online solliciteren!

Gebruik het formulier

Maak nu je keuze waarom je solliciteert.
(meerdere opties mogelijk)

Toe aan een nieuwe uitdagingIk ben de technische topper die jullie zoekenVerkopen is wat ik heel goed kanIk wil gewoon heel veel geld gaan verdienenIk wil eindelijk werken in een team met leuke collega'sIk zoek een functie waarin ik mijn capaciteiten kan benuttenIk wil niet elke dag aan een zelfde soort project werkenIk wil bij de 'wereldspeler op gebied van technische innovatie werkenOmdat je iets kan brengen wat wij nog niet kennen

Gebruik dit veld voor vragen/ opmerkingen.

Bedrijfsprofiel

HYDAC B.V., opgericht in 1993, is onderdeel van de HYDAC International GmbH. Na de acquisitie van Hycom B.V. in Apeldoorn eind 2012 en Elma BV in 2019, telt de organisatie inmiddels ruim 300 medewerkers in Nederland. Het hoofdkantoor van HYDAC B.V. is gevestigd in Helmond met nevenvestigingen in Drachten, Dordrecht, IJmuiden, Apeldoorn, Enschede en Soesterberg.

HYDAC is met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd een toonaangevende producent van hydraulische componenten, subsystemen en systemen die worden toegepast in mobiele en stationaire installaties in veel verschillende branches.

Het bedrijf combineert haar brede productfolio met meer dan 55-jaar ervaring in ontwikkeling, fabricage, verkoop en service om de meest uitdagende problemen op te lossen. HYDAC heeft wereldwijd 50 eigen buitenlandse vestigingen, ieder met een sterke lokale focus. Ondanks deze bedrijfsomvang is HYDAC nog steeds een familiebedrijf, met een unieke klantfocus.

Acquisitie wordt NIET op prijs gesteld

Meer informatie over deze functie

Elly Ostolski | HR Manager HYDAC B.V.
Telefoon 0880 597033
elly.ostolski@hydac.com