Vacature – Service Engineer Hydrauliek – IJmuiden

HYDAC groeit en is op zoek naar een Service Engineer Hydrauliek IJmuiden

Passie voor hydrauliek

 HYDAC is een dynamisch en snelgroeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in hydraulische systemen en componenten met een breed scala aan producten, waaronder filters, koelers, accu’s, kleppen, cilinders, sensoren, aggregaten en manifolds. Ons team bestaat uit professionals met een passie voor hydrauliek die streven naar klanttevredenheid.

 Kerntaken

Op een zo goed mogelijke, efficiënte manier monteren van produc­ten en bouwen van hydraulische installaties in de werkplaats. Daarnaast het reviseren en installeren van hydraulische installaties op locatie, waaronder:

 • Het zelfstandig uitvoeren van montage van hydraulische, pneumatische, elektrische en mechanische componenten, aggregaten en manifoldblokken, conform de aan hem verstrekte tekeningen, stuklijsten en (monde­linge) instructies.
 • Eigen werkzaamheden bewaken t.o.v. de projectplanning, breed inzetbaar.
 • Rapporteren van wekelijkse voortgang en melden van afwijkingen.
 • Samenbouwen van hydraulische aggregaten.
 • Aansluiten en testen van hydraulische aggregaten volgens de opgestelde procedures.
 • Behandelen van zich voordoende problemen, waar nodig in overleg met HYDAC specialisten.
 • Realisatie van service-gerelateerde werkzaamheden op locatie of in de werkplaats conform de eisen en wensen van de klant en organisatie.
 • Monteren en aanleggen van nieuw te leveren installaties bij klanten.
 • Op een efficiënte manier opsporen en verhelpen van storingen in geleverde machines en installaties.
 • Inbedrijfstellen van hydraulische installaties bij klanten.

 Functie-eisen

Voor deze functie is een technische opleiding op MBO 3 of 4 niveau vereist of vergelijkbare relevante werkervaring. Daarnaast heb je een brede interesse in werktuigbouwkundige en hydraulische installaties. Je bent doelgericht, inventief en flexibel. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent daarnaast bereid om aanvullende cursussen te volgen of je hebt deze al gevolgd. Te denken valt aan de cursus Hydrauliek en Pneumatiek, Hydraulische Systemen, Elektrische systemen (ROVC).

Heftruck-, hoogwerker- en veilig hijsen-certificaten zijn noodzakelijk. Net zoals een VCA-basis/ vol certificaat of je bent bereid om deze te behalen.
In het bezit van Rijbewijs B. Beschikbaar voor 40 uur per week.

Je voert eenvoudiger werk grotendeels zelfstandig uit. Voor het uitvoeren van de meer complexe werkzaamheden kan er terug gevallen worden op de begeleiding van een Senior Service Engineer of Service Coördinator.

Wat biedt HYDAC:

 • Een afwisselende en uitdagende functie, voor een internationale organisatie
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Informele open en directe cultuur
 • Technisch hoogwaardige producten
 • Afhankelijk van je eigen inbreng en initiatieven zijn er doorgroeimogelijkheden
 • Werken bij de wereldspeler op het gebied van hydraulische aandrijftechniek!

Interesse?

Bij interesse ontvangen wij graag je CV en motivatie via linda.dielissen@hydac.com of via onderstaand sollicitatieformulier.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Peter Torremans, Regio Manager, 06-11400780. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Linda Dielissen via
0880-597032.

Wij zien je gegevens graag tegemoet. Misschien drinken wij dan samen een kop koffie om te kijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen.

Makkelijk online solliciteren!

Gebruik het formulier

  Bedrijfsprofiel

  HYDAC B.V., opgericht in 1993, is onderdeel van de HYDAC International GmbH. Na de acquisitie van Hycom B.V. in Apeldoorn eind 2012 en Elma BV in 2019, telt de organisatie inmiddels ruim 300 medewerkers in Nederland. Het hoofdkantoor van HYDAC B.V. is gevestigd in Helmond met nevenvestigingen in Drachten, Dordrecht, IJmuiden, Apeldoorn, Enschede en Soesterberg.

  HYDAC is met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd een toonaangevende producent van hydraulische componenten, subsystemen en systemen die worden toegepast in mobiele en stationaire installaties in veel verschillende branches.

  Het bedrijf combineert haar brede productfolio met meer dan 55-jaar ervaring in ontwikkeling, fabricage, verkoop en service om de meest uitdagende problemen op te lossen. HYDAC heeft wereldwijd 50 eigen buitenlandse vestigingen, ieder met een sterke lokale focus. Ondanks deze bedrijfsomvang is HYDAC nog steeds een familiebedrijf, met een unieke klantfocus.

  Acquisitie wordt NIET op prijs gesteld

  Stuur jouw sollicitatie naar:

  Linda Dielissen | HR Medewerker
  Telefoon 0880-597032
  linda.dielissen@hydac.com

  Meer informatie over deze functie

  Peter Torremans | Regio Manager
  06-11400780