Vacature – Technisch Schrijver Documentalist – Apeldoorn

Voor de vestiging Apeldoorn, HYCOM BV, zoeken wij een Technisch Schrijver/ Documentalist.

Functieomschrijving

In de functie als technisch schrijver binnen de afdeling Engineering ben je betrokken bij meerdere projecten tegelijk en schrijf en beheer je diverse soorten technische documentatie.

Hoe ziet je dag eruit: Je stelt een gebruikshandleiding op voor een Pile Gripper. Je configureert en onderhoudt de complete documentatie voor onze testtrolley ’s t.b.v. de luchtvaart. Met SolidWorks maak je een duidelijke ‘exploded view’ van een motor/pomp set t.b.v. reservedelen. Je onderhoudt de verschillende standaarden en templates.  Je zorgt ervoor dat zowel de papieren documentatie set alsook de elektronisch versie samen met de installatie op tijd in Singapore bij de klant aankomt. Verder heb je contact met engineers, projectmanagers, verkopers en ga je ook de werkplaats in om te kijken of wat je schrijft daadwerkelijk klopt met de praktijk. Aan het einde van de dag voer je ook nog een wijziging door aan de onderhoudsvoorschriften.

Naast deze werkzaamheden beheer en onderhoud je de interne werkinstructies en formulieren en denk je mee over de lay-out en huisstijl van de verschillende informatiedragers.

Gevraagd wordt

  • Je bent een technische MBO-er en hebt gerichte ervaring als technisch schrijver
  • Je hebt technisch inzicht, kennis en ervaring met mechanica en hydrauliek en bent praktisch ingesteld
  • Je bent ervaren in het verwerken van technische informatie tot heldere, praktische documentatie
  • Je bent in staat zelfstandig te werken, maar hebt een voorkeur voor teamverbanden
  • Stressbestendig en flexibel en in staat je aandacht te verdelen over meerdere projecten
  • Je bent duidelijk en bondig in je bewoording;Je bent communicatief sterk en commercieel
  • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig
  • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als in schrift
  • Goede kennis van WORD en SOLIDWORKS
  • Je hebt gevoel voor fotobewerking en grafische toepassingen;

Geboden wordt

Een uitdagende en zeer afwisselende baan in een klein, zeer gedreven team bij de marktleider in hoog-dynamische en complexe hydraulische installatie. De organisatie is volop in ontwikkeling is en wereldwijd krijg je er ruim 10.000 collega’s bij. Volop ruimte en mogelijkheden om je werk zelfstandig in te richten. Uiteraard hoort hier een prima salaris bij.

Bedrijfsprofiel HYCOM:

Hycom is wereldwijd de toonaangevende specialist in complete hydraulische systemen. We combineren kracht, innovatie en flexibiliteit met een compleet dienstenpakket: van ontwerp, fabricage en montage tot distributie en service. Wereldwijd vertrouwen opdrachtgevers op Hycom; in de industrie, offshore, scheeps- en baggerbouw, voor civiele werken en bij vliegtuigonderhoud.

Makkelijk online solliciteren!

Gebruik het formulier

Maak nu je keuze waarom je solliciteert.
(meerdere opties mogelijk)

Toe aan een nieuwe uitdagingIk wil na mijn studie meteen goed beginnenIk ben de technische topper die jullie zoekenDocumenteren en organiseren is wat ik goed kanIk wil meer salaris gaan verdienenIk wil graag werken in een team met leuke collega'sIk wil nu echt een keer kunnen doorgroeienIk ben afgestudeerd maar wil eigenlijk nog veel meer leren.Ik wil bij de 'wereldspeler op gebied van technische innovatie werkenOmdat je iets kan brengen wat wij nog niet kennen

Gebruik dit veld voor vragen/ opmerkingen.

Bedrijfsprofiel

HYDAC B.V., opgericht in 1993, is onderdeel van de HYDAC International GmbH. Na de acquisitie van Hycom B.V. in Apeldoorn in 2013, telt de organisatie inmiddels ruim 200 medewerkers in Nederland. Het hoofdkantoor van HYDAC B.V. is gevestigd in Helmond met nevenvestigingen in Drachten, Dordrecht, IJmuiden, Apeldoorn en Enschede.

HYDAC is met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd een toonaangevende producent van hydraulische componenten, subsystemen en systemen die worden toegepast in mobiele en stationaire installaties in veel verschillende branches.

Het bedrijf combineert haar brede productfolio met meer dan 55-jaar ervaring in ontwikkeling, fabricage, verkoop en service om de meest uitdagende problemen op te lossen. HYDAC heeft wereldwijd 50 eigen buitenlandse vestigingen, ieder met een sterke lokale focus. Ondanks deze bedrijfsomvang is HYDAC nog steeds een familiebedrijf, met een unieke klantfocus.

Acquisitie wordt NIET op prijs gesteld

Meer informatie over deze functie

Elly Ostolski | HR Manager HYDAC B.V.
Telefoon 0880 597033
elly.ostolski@hydac.com